Workshop Leren armband

Maak in deze workshop je eigen leren armband

Workshop Leren armband maken

Bij Crazy Crea maken we gebruik van plantaardig gelooid leer, het is het enige leer wat geschikt is voor leer bewerken. Dat komt door de unieke eigenschappen van het leer. Plantaardig gelooid leer kan veel water opnemen. Als het nat wordt, wordt het leer zachter en kun je het makkelijk bewerken.

Als je het vervolgens laat drogen, krimpt het en wordt het harder. Hierdoor is het leer ook goed te vormen. Door het leer in heet water of was te dompelen kan het leer worden uitgehard.

Plantaardig gelooid leer is natuurlijk ook een heel duurzaam product. Het is biologisch afbreekbaar en vormt geen gevaar voor mens en natuur, daarbij maken wij gebruik van rest stukken leer.

Workshop – Lederen armband maken- 1 armband, 2,5 uur

De workshop armband maken van leer start met het oefenen van het aanbrengen van decoratie door middel van slagstempels op een proefstuk. Hiermee kunnen allerlei patronen, versieringen en of teksten in het leer worden aangebracht. Daarna kan men kiezen uit de lengte en breedte van het leer voor het maken van je eigen armband.

Na het decoreren van de strook leer komt het afwerken van de randen, het inslaan van studs en het aanzetten van sluitingen aan de orde. Als laatste kan de armband nog in een trendy kleur worden geverfd. Zo maak je je eigen unieke armband.

Een workshop leren armband is al mogelijk vanaf 4 personen bij ons op locatie in Westervoort, bij u aan huis of op locatie. Een sieraden workshop leent zich ook goed voor grotere groepen. Vanaf 8 personen komen we op locatie. Voor een besloten workshopgroep hanteren we een minimale groep grootte van 6 personen.

Een sieraden workshop leent zich ook goed voor grotere groepen, voor een personeelsvereniging, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. We bieden tevens de mogelijkheid om de workshop te combineren met een high tea.

Inbegrepen in de workshop leerbewerken

Bij de workshop zit inbegrepen:

Een oefen stuk leer
Leer voor 1 armband
Gebruik van gereedschappen
Gebruik van leerverf
Gebruik van decoratie materiaal
Koffie/thee

Prijs: €29,50 all in, per persoon

impressie workshop leerbewerken

Onderstaand een impressie:

Op dit moment zijn de volgende openbare workshopdata gepland:

Er zijn geen workshops gepland. Neem contact met ons op via het contactformulier om een workshop te plannen

Meedoen aan de workshop?

Meedoen aan een creatieve workshop? Schrijf je eenvoudig in door op de workshop te klikken en schrijf je in.

Geen geschikte datum? Neem contact op via onderstaand contact formulier:

Terug naar workshops klik hier.